preskoči na sadržaj

Osnovna škola Šemovec

Login
 

    
 

PDF dokument
(2,9 Mb)

Kalendar
« Listopad 2020 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
28 29 30 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
Prikazani događaji

Brojač posjeta
Ispis statistike od 15. 11. 2009.

Ukupno: 339910
Ovaj mjesec: 2967
Danas: 29
Vijesti
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
Dan zamjene uloga
Autor: Ivana Stuparić, 21. 3. 2019.

NIJE LAKO BITI UČITELJ
I ove je godine u Osnovnoj školi Šemovec Dan zamjene uloga popularan. Online prijavom učenici su izabrali 20 zanimanja, a prijavilo se 64 učenika u predmetnoj nastavi. Razredna nastava obilježila je taj dan u svom razredu zajedno s razrednim učiteljima.


Ponovno smo okrenuli uloge naglavačke, a učenici su se pobrinuli da nas iznenade svojom vedrinom, entuzijazmom i vještinom u izvođenju toliko odgovornog učiteljskog zanimanja. Ni učitelji nisu odmarali taj dan, već su zajedno s ostalim učenicima u novoj ulozi i iz novog kuta sudjelovali na nastavi izvršavajući sve dnevne zadatke s kojima se učenici susreću. Koliko je ovaj dan bio zanimljiv i šaljiv u narednim redovima pokazat će izjave učenika koje su anketirale i intervjuirale stručne suradnice pedagoginje. Anketirano je 20 djelatnika Osnovne škole Šemovec, a evo i rezultata:

Prema Likertovoj skali učenici su rangirali svoje stavove o učiteljskoj profesiji pri čemu je 1 označavao najmanju vrijednost ili neslaganje, a 5 najveću vrijednost ili slaganje.

Sabiranjem stavova u grafikonu iznad učenici su izražavali svoje osjećaje u ulozi učitelja. 85% učenika osjećalo se veoma pozitivno u toj ulozi, 10% ispitanih bilo oduševljeno obavljajući dnevne učiteljske poslove i zadatke dok 5% učenika izjavljuje kako se nisu dobro osjećali.

 

Ispitanim se učenicima  Dan zamjene uloga veoma svidio. 95% izjavljuje upravo to, a 5% učenika izjavljuje da im se ova aktivnost nije svidjela.

 

Od 20 ispitanih učenika 5 učenika prepoznaje učiteljsko zanimanje kao veoma zahtjevno pa im je ovaj dan bio težak, 15 učenika izjavljuje kako im nije bilo teško obavljati učiteljski posao.

 

IZJAVE UČENIKA

Lana Skupnjak (4.b):  Zadovoljnija sam nego prošle godine. Ispalo je puno bolje nego što je bilo u mojoj glavi. Sve je bilo kao  po špagi. Nakon održanog sata popila sam litru vode.
Simon Vincek (8.b): Ne mogu izdvojiti niti jednu lošu situaciju, a posebno mi se svidio igrokaz koji smo pripremili za učenike.
Leon Florjanić (1.a): Ja sam im govoril, a oni me nisu poslušali.
Kiara Petek (5. a): Sto puta sam im ponavljala jedno te isto.

 

Još nekoliko šaljivih situacija sa satova:

Na satu Likovne kulture gdje je nastavna tema podrazumijevala tempere,  na pitanje učitelja tko nije donio potreban pribor, javlja se učenik: „ Ja nisam donio samo tempere.“

Na satu Informatike učitelj ispred ploče zanesen u pojašnjavanju izjavljuje učenicima: „Prepišite to kao da je važno.“

Na satu Engleskog jezika učitelj na upit učenika izjavljuje: „ Čekajte samo malo da pogledam scenario (nastavna priprema) da znam što trebam dalje.“

 

Najbolja forma učenja je poučavanje, a u Danu zamijenjenih uloga upravo smo naglasili koliko se naši poslovi blisko susreću na samom cilju našega puta. Veselimo se novom Danu zamjene uloga sljedeće godine!

Branimir Vincek

 

Dan zamjene uloga

[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju