2017-12-22 19:33:00

Školska priredba uoči nadolazećih blagdana

BOŽIĆNA ČAROLIJA

„Svim na zemlji mir, veselje!“ odjekuje na svakom koraku, trgu i ulici. Okićeni borovi, lampice u noći i zvuk pjesme iz naših domova navješćuju nam da se približilo vrijeme slavljenja Božića.

U tihoj noći dogodilo se nešto čudesno što nas je sve raznježilo i ispunilo radošću. Božićno vrijeme je posebno vrijeme kada odlučujemo širiti taj mir i radost svuda oko nas.
U tom veselom duhu naša škola  je i ove godine razveselila sve naše đake, roditelje i drage goste  21. prosinca 2017. božićnom priredbom koju su pripremili učitelji i učenici viših i nižih razreda.

Sve je bilo kao u nekoj čarobnoj bajci. Prigušena svjetla, reflektori, projekcija zimskog pejzaža…

U jednom trenutku, potpuno neočekivano, u mraku se začula pjesma. Solisti Mateo Kranjčec, Lara Pačalat, Lucija Glavica, Marta Ribić, Valerija Mihalina i Edita Cvrtnjak su uz pratnju zbora zapjevali pjesmu Hallelujah. Nakon pjesme koja je raznježila publiku učenice osmog razreda Marta Majcen i Emili  Križanić recitacijom pjesme Pahulje, pahulje meke dočarale su ugođaj zimske noći, a zatim  su solistice Anja Vincek i Simona Posavec uz pratnju zbora otpjevale  pjesmu Tiha noć.  Njima se pridružila Sara Kučiš recitacijom Tama je svud  koja je u ovu našu božićnu čaroliju unijela tišinu i smirenost. 

Scenska igra prvog razreda Pismo Djedu Božićnjaku podsjetila nas je da prije nego što tražimo nešto od neke osobe, moramo joj zahvaliti za sve što je u životu učinila za nas. Po završetku igre naših prvašića publika je pomno pratila folklornu igru Srečali smo mravlju i uživala. Zatim je uslijedila predstava Dramske skupine nižih razreda Fala ti, drvo. Očarana predstavom publika je uz zbor zapjevala pjesmu Čujem ritam.  Dramska skupina viših razreda pripremila  je modernu bajku o Božoćnoj Crvenkapici. Originalnost i humor u predstavi nasmijali su publiku do suza. Da bi pojačali čarobni i bajkoviti ugođaj, zboraši su usred predstave otpjevali poznatu pjesmu iz bajke o Pepeljuzi  Bibidi bobidi boo.

S osmjesima na licu i željom da zabave publiku četvrtaši su zaraznim ritmom pjesme Rockin` Around the Christmas Tree natjerali cijelu publiku na ples, a onda su učenici 4. a unijeli i malo novogodišnjeg veselja recitalom Ovogodišnja i novogodišnja.

Nakon nastupa četvrtaša na pozornicu je došla ravnateljica škole Marina Hižak i svojim kratkim govorom uljepšala  već prekrasnu priredbu i poželjela nam sretne blagdane. Na kraju priredbe svi su  izvođači došli na pozornicu i sa zborom otpjevali već tradicionalnu pjesmu Jingle Bell Rock i svima poželjeli sretan Božić i sretnu novu 2018. godinu.

Širite radost Božića svuda oko sebe, dozvolite da uđe u vaša srca i ispuni vas mirom, srećom i zadovoljstvom. Neka ne prođe pokraj vas i koliko god možete potrudite se da ne prođe ni pokraj onih s kojima živite!

Emili Križanić, 8.b

        


Osnovna škola Šemovec