2019-04-03 09:41:53

Šibenik - državni LiDraNo

Radijska grupa Zzzvuk                                                                            

Šibenik – državni LiDraNo

Državni LiDraNo 2019. – smotra stvaralaštva i dječje kreativnosti

Radijska grupa Zzzvuk  i ove je školske godine sa svojom radijskom emisijom „Hrvatski za sve, svi za hrvatski“ stigla  do državne razine LiDraNa.  

 

Domaćin nam je ove godine bio Krešimirov grad, prekrasan Šibenik u kojem su nova prijateljstva sklapale Valerija Mihalina (6.b) i Erika Komar (8.a), predstavnice Radijske grupe naše škole sa svojom voditeljicom Majom Vitković. Državna smotra okupila je mlade glumce, novinare i pisce iz svih dijelova Lijepe Naše pa smo uistinu mogli uživati u bogatstvu hrvatske riječi u svim njenim oblicima i izričajima. Osim novih prijateljstava, puno toga novoga smo i naučile i stekle jedno novo iskustvo. Valja napomenuti da na državnoj razini LiDraNa nema vrednovanja radova, stoga svi koji dođu mogu neopterećeno uživati u nastupima, radijskim emisijama i literarnim te novinarskim uradcima ostalih učenika. Okrugli stolovi bili su izuzetno korisni te nam je stručno prosudbeno povjerenstvo dalo smjernice za budući rad s konstruktivnim kritikama i savjetima. Povjerenstvo za radijski izraz radilo je u sastavu dr. sc. Marijana Češi, Agencija za odgoj i obrazovanje (članica središnjeg odbora), Lada Martinac Kralj, dramaturginja, Hrvatski radio, Zagreb, Srđan Nogić, tonski snimatelj, Hrvatski radio, Zagreb, mr. sc. Silvio Šop, urednik, Hrvatski radio, Zagreb.

Radijsku emisiju „Hrvatski za sve, svi za hrvatski“ možete poslušati odaberete li u izborniku Predmeti Radijska grupa Zzzvuk


Osnovna škola Šemovec