preskoči na sadržaj

Osnovna škola Šemovec

Login
Tražilica
 

    


 

PDF dokument
(2,9 Mb)

Kalendar
« Listopad 2021 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
1 2 3 4 5 6 7
Prikazani događaji

Brojač posjeta
Ispis statistike od 15. 11. 2009.

Ukupno: 381853
Ovaj mjesec: 5181
Danas: 33
Školski projekti

O projektima i načinu njihove provedbe sve informacije možete potražiti u Školskom kurikulumu OŠ Šemovec, a sve potrebne informacije možete pronaći i na našem portalu u rubrici Kurikulum.

 

Stalni projekti naše škole:

 1. Projekt: Informacijska pismenost
 2. Projekt: Informatizacija nastave
 3. Projekt: Web portal škole

Projekti na razini naše škole za šk. god. 2010./2011.

 1. Od zrna do pogače - Dani kruha
 2. Jabuka
 3. Prošlost zavičaja
 4. Životne zajednice našeg zavičaja
 5. Das ist unsere Schule
 6. Klassenzeitung
 7. Grimm - Märchen
 8. Film
 9. Kemikalije u kućanstvu
 10. Brojevi su naša svakodnevnica
 11. Štedi gdje vrijedi
 12. Prezentacija u MS Power Point-u
 13. Preslikavanja
 14. Estetsko uređenje škole

Projekt: Informacijska pismenost

Bitna odrednica kurikuluma naše škole jest stvaranje uvjeta koji će omogućiti učenicima i nastavnicima naše škole, lakše stjecanju vještina i kompetencija iz područja računalne i informacijske i pismenosti.

Stjecanje osnovnih kompetencija za rad s računalom i informacijskim sustavima nalaze se na popisima osnovnih vještina koje nekog pojedinca  čine pismenim u uvjetima suvremenog "informacijskog društva". Učenici naše škole tijekom cijelog obrazovnog procesa, kroz strukturu izborne nastave - informatike, koja u našoj školi započinje već od prvog i traje do osmog razreda, upoznaju osnove rada na računalu te stječu brojne kompetencije za obavljanje zadataka uz pomoć računala. koje će im kasnije biti od koristi u daljnjem školovanju, kao i u životu.

Školska knjižnica, koja uz informatičku učionicu čini jedinstveni bibliotečno-multimedijski centar škole nastoji učenicima i nastavnicima pružiti potrebne uvjete za stjecanje navedenih vještina i kompetencija. U suradnji s nastavnicima u tim se prostorijama u suradnji sa školskim knjižničarom i nastavnicom informatike održavaju školski sati iz raznih predmetnih područja poput nastave jezika, povijesti, kemije itd. na kojima se uz potporu suvremenih tehnologija poput e-ploče, video prijenosa i sl. nastoje stvoriti dodatne mogućnosti prenošenja znanja.

Naš školski kurikulum nastojimo poduprijeti nizom dodatnih mogućnosti stjecanja takvih vještina. Kroz sustav HUSO (za učenike) i sustav AAI@Edu.hr (za nastavnike) nastojimo poticati učenike na upotrebu dodatnih kvalitetnih mrežnih sadržaja koji po svojoj brojnosti rastu iz dana u dan, a koji su osmišljeni kao kvalitetna potpora učenju.

Projekt: Informatizacija nastave

Informatizacija škole, opremanje učionica računalima i projektorima, kupovina suvremenih nastavnih pomagala poput e-ploče, uz omogućavanje pristupa učenicima i nastavnicima kvalitetnim mrežnim resursima preko mrežnih stranica knjižnice i kroz CARNet projekte.

Od ove školske godine učenici i nastavnici naše škole mogu se putem svog elektroničkog identiteta koristiti pristup velikom broju lektira na mrežnim stranicama, serijskim publikacijama (časopisima) i e-knjigama.

U prostoru školske knjižnice nastavnici i učenici mogu pristupiti brojnim bazama podataka među kojima kao novost ističemo pristup na Wilson Web, Sage (kroz rujan i listopad) i ACM (Association digitalnoj knjižnice (za cijelu školsku godinu).

  Projekt: Web portal škole  

Mrežne, odnosno "web" stranice naše škole imaju višegodišnju tradiciju. U izradi sadržaja za objavu na mrežnim stranicama naše škole sudjeluju svi zaposlenici naše škole. Urednici mrežnih stranica su: Dubravka Jug (nastavnica informatike) i Silvije Premuš (školski knjižničar). Sa intenzivnijim radom na mrežnim sadržajima započeli smo početkom 2009.

Međunarodni projekti: ESLC i PIRLS 2011 
Ove školske godine naša škola sudjeluje u dva međunarodna projekta: PIRLS 2011. i ESLC. Rezultati tih istraživanja koristiti će nam kao smjernice u daljnjem radu s učenicima. Pokazati će se na kakvoj razini znanja su naši učenici u usporedbi s ostalim zemljama Europe. Na osnovi rezultata vanjskog vrednovanja od strane Nacionalnog centra za vanjsko vrednovanje obrazovanja izrađen je i razvojni plan škole. Rezultati tog plana vrednovat će se na kraju školske godine pomoću anketnog upitnika za učenike, učitelje i roditelje.

U godinu dana rada, od 15.11.2009 do 15.11.2010. naš portal je zabilježio 6000 posjeta. Najveći broj posjeta zabilježen je krajem školske godine 2009./2010. kada je prema planu MZOŠ objavljen popis udžbenika za iduće četiri školske godine. Ovoliki broj posjeta smatramo izuzetno značajnim rezultatom, gledano u kontekstu toga da je portal aktivan tek nešto više od godinu dana, te da je namijenjen jednoj maloj interesnoj zajednici učenika, roditelja i nastavnika koji su vezani uz našu školu.

Projekt Web potpora je školskom kurikulumu i nastojanjima naše škole da se profilira u školsku sredinu koja učenicima nudi pojačane mogućnosti upoznavanja i korištenja suvremene računalne tehnologije, stjecanja računalnih i informacijskih kompetencija u odnosu na standardni program osnovnoškolskog obrazovanja.

preskoči na navigaciju