preskoči na sadržaj

Osnovna škola Šemovec

Login
Tražilica
 

    
 

PDF dokument
(2,9 Mb)

Kalendar
« Siječanj 2019 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
Prikazani događaji

Vijesti iz MZOŠ
Učitavanje RSS feeda je završilo s greškom: 404
Brojač posjeta
Ispis statistike od 15. 11. 2009.

Ukupno: 269990
Ovaj mjesec: 1274
Danas: 227
RSS Reader
e-Dnevnik :: Pitanja i odgovori :: FAQ
26.10.2018.
Imaju li nastavnici uvid u izvještaj Radni sati po predmetu?
Da, nastavnici mogu pregledati navedeni izvještaj za predmete koje predaju u razrednom odjelu. Za prikaz izvještaja potrebno je u razrednoj knjizi odabrati "Izvještaji" te nakon toga "Izvještaji za razredni odjel". U izborniku s popisom izvještaja za razredni odjel odaberite "Radni sati po predmetu" kako biste dobili uvid u upisane radne sate za predmet koji predajete.

29.08.2018.
Zašto mi nije vidljiva nova školska godina u e-Dnevniku iako je ista otvorena?
Razredne knjige za novu školsku godinu na sučelju za odabir razredne knjige nisu vidljive sve dok ne povučete razredne odjele iz e-Matice za novu školsku godinu. Za kreiranje razrednih odjela potrebno je na postavkama škole odabrati opciju "Razredni odjeli i grupe". Nakon toga trebate kliknuti na "Kreiraj razredne odjele" i odabrati novu školsku godinu. Nakon što kreirate razredne odjele isti će biti dostupni za odabir na sučelju za odabir razrednih knjiga. 

05.09.2018.
Može li razrednik promijeniti status izostanka koji je već ažurirao?
Da, trebate odabrati dnevnik rada te zatim radni dan u koji je unesen izostanak koji želite promijeniti. Potrebno je zatim kliknuti na izbornik u gornjem desnom kutu i odabrati opciju "Uredi dan". Nakon toga trebate odabrati izostanak za koji želite promijeniti status te kliknuti na "Uredi". U prozoru koji se otvorio možete promijeniti status i tip te unijeti razlog izostanka.

Vijesti za učitelje
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
Nastavnici! Važno! Jako važno!!!
Autor: Silvije Premuš, 22. 4. 2013.

Mole se nastavnici da što pošalju e-mail poruku školskom administratoru e-Dnevnika naše škole. To je prvi korak u procesu edukacije koji moramo obaviti, da bismo Vam omogućili edukaciju prije kraja školske godine, umjesto da to radimo za vrijeme  godišnjeg odmora. 

Kako bi prijava na edukaciju bila valjana, poruku treba poslati s vašeg školskog tj. AAI@/HUSO računa (ime.prezime@skole.hr). Poruka se priznaje novisno od toga u kojoj školi imate otvoren ovaj račun. Detaljne upute pročitajte u zbornici. 

VAŽNE INFORMACIJE ZA NASTAVNIKE! 

Kako je e-Dnevnik "živa web aplikacija", odnosno web aplikacija u kojoj već radi oko 2.000 nastavnika iz 30 škola, edukacija se ne može održati bilo kada već onda kada ne ometa škole koje ga koriste svakodnevno. CARNet je za edukaciju školama koje od jeseni prelaze na e-Dnevnik odredio slijedeća dva termina:

1. termin - od 23.04. do 10.06.2013.   /    2. termin - od 20.07. do 30.08.2013,

Predlažem da iskoristimo prvi termin, jer jedina alternativa tome je prekid godišnjeg odmora zbog edukacije... U e-imeniku je sada 27 nastavnika. Dvije djelatnice nismo uspjeli upisati zbog problema s drugom školom u kojoj rade tj. gdje su radile prije...


Jučer u ponoć, 22. travnja 2013. istekao je posljednji dan prijava nastavnika/razrednika na edukaciju te u e-Dnevnik. Uspješno je upisano 27 od 29 nastavnika i ostatak  pedagoško-upravnog osoblja škole.

PROBLEMATIČNI - NEUPISANI U NAŠ E-DNEVNIK JESU:

 1. BENKO NIKOLINA - kao razrednica je u stvari najveći problem. Nije u imeniku naše škole. Nisam je mogao prijaviti u e-Dnevnik jer još uvijek nisam dobio dokument od administratora imenika njene matične škole.
 2. VRBANEC LUCIJA - Nažalost potpuno neriješiv problem je njen bivši poslodavac, Osnovna škola Dr. Ivana Novaka, Macinec -  unatoč svim molbama nisu osloboditi svoju bivšu djelatnicu iz imenika. Tvrde da jesu, no   ni ja ni Dubravka ne možemo je importirati u naš imenik (dakle, podaci su i dalje vezani za drugu ustanovu - ili je došlo do neke fatalne greške u sustavu)

U oba slučaja što kao administratori možemo napraviti, pokušali smo i napraviti. Rokovi su istekli - sada možemo samo čekati da MZOŠ ili CARNet nekako riješe problem.


Za funkcioniranje e-Dnevnika, u teoriji, dovoljno je jedno računalo na školi s pristupom na internet. Naravno, takav rad bio bi izuzetno neugodan jer bi njemu morali izredati svi nastavnici tijekom dana. 

 1. Svi nastavnici naše škole moraju proći edukaciju za e-Dnevnik.
 2. Edukacija će se odžati u našoj školi.
 3. Edukaciju vodi školski administrator e-Dnevnika.

Edukacija za e-Dnevnik, a kasnije i upotreba e-Dnevnika nije moguća bez osnovnih predznanja iz upotrebe računala: 

 • poznavanje Microsoft Windows sustava
 • poznavanje rada u programu Microsoft Office
 • poznavanje osnova funkcioniranja interneta
  • aktivna upotreba e-mail aplikacije 
   ( školski e-mail - AAI/HUSO - ime.prezime@skole.hr )
  • aktivna upotreba barem jednog od web preglednika 
   ( Chrome / Firefox / MS Explorer ) u najnovijoj inačici

TRAJANJE EDUKACIJE ZA E-DNEVNIK (PROCJENA):

1. nastavnici

 • osnovna edukacija
  oko 2 školska sata - ukupno 2

2. razrednici i pomoćni administrator

 • osnovna edukacija + edukacija za razrednike
  2+3 školska sata - ukupno 5

3. ravnatelj / zamjenik / pedagog

 • osnovna edukacija + edukacija za pedagoške djelatnike
  2+2 školska sata - ukupno 4

  *zamjenik - nastavnik s uvidom u druge razrede koji je ovlašten roditelju/staratelju pokazati ocjene u odsustvu razrednika) Inače svaki razrednik vidi samo svoj razred, a svaki nastavnik samo svoj predmet

 

ZA ONE
KOJI VOLE
SAMI UČITI!

 VIDEO UPUTE ZA E-DNEVNIK

                                  CARNet
                                  MEDIA ON DEMAND

 Priloženi dokumenti:
Upute_za_nastavnike_20-03-2013.pdf (11.38 MB)


[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju